2 veckor
Om endast 2 veckor tar jag examen och lämnar Borås.
Flyttar tillbaka till Stockholm, ska bli så kul! Men kommer ändå sakna Borås och alla härliga middagar med vännerna här!
Om endast 2 veckor tar jag examen och lämnar Borås.
Flyttar tillbaka till Stockholm, ska bli så kul! Men kommer ändå sakna Borås och alla härliga middagar med vännerna här!
Blanda ihop alla ingredienser till botten och låt svälla ca 5-10 min.
Bre ut på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min.
Blanda ihop smörkrämen.
Låt bottnen svalna och bre sedan ut smörkrämen och rulla ihop. Ha lite stevia strö utanpå.
Låt stå i kylen ca 1 timme före servering.
Botten
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1/2 dl stevia strö
1 dl vatten
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
25 g smält smör
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm
75 g rumstempurerat smör
1/2 dl stevia strö eller efter smak
1 krm vaniljpulver
Går sjukt fort att göra och blir så gott!
Hyvla ost med osthyvel och dela varje bit i 2 delar. Jag använde gouda ost.
Krydda med önskade kryddor och grädda högt i ugnen ca 10 minuter på 200 grader. Efter 10 minuter ta ut ostchipsen och vänd på de och grädda ytterligare 5 minuter.
Jag använde de till någon variant av kyckling tacos. Gott gott!
Jag och Ida passade på att ta en cykeltur till almenäs badet nu när det var sånt härligt väder!
Testade att göra rårakor igår på vitkål istället för potatis och oj så gott det blev!
Blandade riven vitkål med ägg, lite pofiber och lite guarkärnmjöl.
Till det hade jag bacon och lingonsylt som jag gjort själv med stevia.
Bara koka upp lingon och söta som man tycker och blanda i lite guarkärnmjöl.
Tänk på att det alltid blir tjockare när det svalnat i kylen så det behövs inte mycket!